Foto uit Costa Rica van een Plantage.

https://catfunithouders.nl/wp-content/uploads/2021/02/IMG-20210225-WA0000-002.jpg

Helaas ziet u hier het buitengewoon trieste beeld van het ontbreken van beheer op de plantages. Grootschalige roofkap. SBUC bereidt een indringend verzoek voor aan de curator/liquidator om in te grijpen. Dit gezien zijn rol als tijdelijke fondsbeheerder ten tijde van de lopende procedure om te komen tot liquidatie van CATF.

Dit bericht is geplaatst in Omvorming CATF naar ??. Bookmark de permalink.

7 reacties op Foto uit Costa Rica van een Plantage.

 1. jaccop schreef:

  Conclusie: Opgelicht!

 2. jaccop schreef:

  Veel zal er niet meer over zijn van de € 100.000.000,– die we met 3.340 beleggers met een groen hart ooit hebben ingelegd bij Terra Vitalis, dat is wel zeker. Je geld in handen geven van dubieuze figuren als: Frans en Gert-Jan Boot, Hans Noomen, Eberhart van Toor, Willem de Baron Schimmelpennick van der Oye, Bastiaan B. Dijkman, Marcel Learbuch, Erik Lammerts van Bueren, Frans Blomenstein, Patrick Kloezen en Gert Jochems*, dat was niet bijster slim. (achteraf helaas) Zij hebben allen gegarandeerd hun zakken gevuld van ons geld. Er is weinig tot niets meer over in Costa Rica. En wat er over is, is verzegeld door de autoriteiten van Costa Rica! Die hebben namelijk nog belastinggeld tegoed van CATF en ARC. Helaas lieten we ons steeds in slaap sussen met een paar broodjes en een bakje koffie in de Jaarbeurs te Utrecht. Daar ben ik ook nog eens een keertje geweest. (zonde van de reiskosten!) Een of andere “pipo met een lange baard en gymschoenen” stond als een goeroe te orakelen op het podium. Ik kon hem niet echt volgen, maar iedereen was kennelijk onder de indruk van zijn snoeverij en “verstandige praat”. In werkelijkheid: Hij stamelde iets over liefst 30.000.000 USD aan stille reserves die in het fonds zouden zitten. Man, man, wat een gelul. De waarde blijkt nu anno 2021 ineens nagenoeg nihil. Hoezo stille reserves? Ooit een moeilijk woord geleerd zeker! Maar nergens verstand van. En maar preken. Sinds 2016 zijn er al helemaal geen jaarcijfers meer, blijkt mij nu. Wat raar. Waar waren die toezichthouders dan! CSSF? SAC? En die accountant die zo fraai zijn handtekening zette onder totaal irreëele waardes van het fonds. Er klopte dus helemaal niets van. Die accountant (ene O. Jordan van E&Y) hoort geschorst te worden voor het leven. Onder een hoedje spelen met de opdrachtgever (= de CATF bestuurders) om de unithouders te belazeren. Dat is er gebeurd. Maar de kat de bel aanbinden kost veel centjes. En die heb ik niet meer. Die hebben eerder genoemde* schurken van mij (en u) gestolen! Spoedig zullen de restanten van de plantages in handen zijn van een nieuwe partij en zal de curator (de vereffenaar) van het fonds ons allen laten weten dat er geen einduitkering is. Zijn de beleggers bij Goodwood (zat ik ook een tijdje bij) toch nog beter af met, weliswaar marginale, uitkeringen vanuit de eindkappen. Het hele groene investeren voor een gezondere wereld is één groot fiasco geworden, doordat de verkeerde lui aan onze centen mochten komen. Die hadden echter maar 1 tactiek. Eigen zakken eerst. Zoals zovelen in de financiële wereld overigens. Wat dacht u van o.a. Robinia Gold, Easy live, Ecobel, Dexia, Groeninvest bv, …. Hopelijk kan iemand nog zorgen voor gerechtigheid en de schurken aanpakken of het weggesluide geld opsporen dat verdwenen is tussen 2016 en 2021. De periode zonder jaarstukken van CATF. Onbestaanbare zwendel.

 3. Jos Boomgaard schreef:

  Het is inderdaad een oplichtersbende gebleken. Wij hebben 20 jaar geleden maar een klein aandeel gekocht via Terra Vitalis die ook maar bleven aandringen om meer aan te kopen, gelukkig niet gedaan.
  De hoop dat er iets uit zal komen hebben we al opgegeven.

  Een dure les.

 4. Egbert Jans schreef:

  Dit is om te janken inderdaad. Wordt er ook naar van. No justice… Zij die met een krediet blijven zitten betalen een hoge prijs naast de vergissing die ooit gemaakt is om er aan te beginnen. Zo bitter. En het leek zo ‘groen en goed voor het klimaat’ allemaal.
  Er is dus helemaal geen beheer meer over de plantages?
  Sterkte allen.
  Egbert Jans

 5. Wim Koornstra schreef:

  Hallo Cor, e.a.,
  Wat ben ik toch naïef geweest, en waarschijnlijk velen met mij. Intussen zijn we na zo’n 20 jaar een stuk wijzer geworden maar helaas ook veel geld, en vertrouwen in mensen, armer. Zojuist kwam er weer zo’n periodiek gegenereerd e-mailtje binnen van een openbaar verslag van de curator uit het Centraal Insolventieregister. Conclusie: het geld is verdwenen in de zakken van boeven, de overgebleven opstanden worden geroofd door andere boeven, en naar het lijkt komen al deze boeven er zonder straf mee weg. Gelukkig kon ik de afgelopen 20 jaar ook diverse keren participeren in projecten van een bonafide vastgoedontwikkelaar. Weliswaar minder idealistisch dan co2 neutrale teakhout plantages, maar het leverde wel een normaal rendement op en toch ook weer positief vertrouwen in mensen die met geld van particuliere investeerders ondernemen. Terra Vitalis / CATF was fout, helaas, maar voor mij hierbij afgesloten.
  Ik wil jou en de anderen die zich voor ons, de investeerders, hebben ingezet heel erg bedanken voor al het vele werk en alles wat dat toch nog heeft opgeleverd.
  Met vriendelijke groeten, Wim Koornstra

  • Cor van Erp schreef:

   Dag Wim,
   Dank voor je bericht en rake conclusies. De investeerders in Terra Vitalis (later CATF geworden) zijn inderdaad slachtoffer van bedriegers geworden. Door de keuze voor een SIF fonds stonden de unithouders gelijk buitenspel. Geen zeggenschap!. Alleen de managementfee was erg goed geregeld! 1,44% van de absurd vastgestelde waarde van de plantages. De fopwaarde in 2016 (verslag per 30-06-2016) was nog 200.000.000USD. De waarde nu is kennelijk gewoon nul. Gezien o.a. het feit dat de curator van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.

 6. Hennie Willems schreef:

  Heel erg triest dit ja….word er gewoon naar van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.