Redemptionproces

De website ontving het volgende bericht van een unithouder.

Het lijkt me stof voor discussie.

Na jaren moeten wachten is het eindelijk zo ver. Er wordt uitgekeerd.
Wat wel een beetje raar is, is dat je begin van het jaar je aanvraag doet tot verkoop.
Dan moet je lang wachten totdat er eindelijk een waarde aan wordt gehangen. Dit is een jaar later.
Dan krijg je bericht dat je 5% kosten mag betalen en je units worden niet meer waard.
Dan vertellen ze ook dat er niet direct wordt uitgekeerd
maar in het derde kwartaal dit jaar.
Sorry hoor maar dat kan toch niet zomaar.
Het is mijn geld en kosten betalen snap ik.
Maar hou dat geld niet langer vast.
En zeker niet 0.47% rente er over berekenen. Een slecht einde naar mijn mening.

Ik zou graag andere mensen horen over hun ervaringen.

Dit bericht is geplaatst in Redemption. Bookmark de permalink.

5 Responses to Redemptionproces

 1. Jacco Pansiers schreef:

  Als we in de laatste notulen van de SAC vergadering lezen, staat daar dat de benodigde liquiditeiten voor uitbetaling van de redemption 2015 nog niet vrij zijn. BAUM heeft, in overleg met de SAC, (wat heel goed is in mijn ogen) besloten dat door verkoop van assets (= plantages) de liquiditeit (ongeveer 13.000.000€) vrijgemaakt wordt. De enigste andere manier is om liquiditeit te vergaren een krediet afsluiten. Dat is erg duur in deze branche. Reken dan op 10 tot 20% rente. Dit in verband met het “hoge risico” predicaat dat o.a. AFM en CSSF geven aan lange termijn beleggingen. Tevredenheid lijkt mij hier toch iets meer op zijn plaats. Als Terra Vitalis was blijven bestaan met Hans Noomen en de gebroeders Boot, dan was de opbrengst 0,0 geweest. Laten we ons dat ook goed realiseren.

 2. 101568 schreef:

  Tja, het is in principe nooit raadzaam om met geleend geld te beleggen. Lenen kost geld en gaat dus sowieso ten last van het rendement. En als, zoals in dit geval, de mooie verhalen vooraf té mooi blijken te zijn dan is het extra zuur …. Beleggen doe je met eigen geld dat je op (middel)lange termijn niet nodig hebt. Maar een belegger moet soms sterk in de schoenen staan om de mooi voorgespiegelde rendementen te weerstaan. Liefde maakt blind, geld soms ook!
  Ook ik heb mijn deel voor redemption aangeboden en zoals het er nu uit ziet is mijn verzoek gehonoreerd. Maar omdat er té vaak allerlei trucjes zijn uitgehaald geloof ik het pas als het op mijn rekening staat! Hopelijk is het uitstel van de betaling van juni naar ‘ergens in het 3e kwartaal’ de laatste tegenvaller waar ik mee geconfronteerd wordt …. (sceptisch: zal wel 30 september worden).
  Niettemin, het lijkt er op dat ik toch nog gemiddeld een rendement van zo’n 3% per jaar behaal. T.o.v. de huidige situatie op de financiele markten geen slecht resultaat. Wel even afwachten wat de dollarkoers gaat doen, dat is dan weer een extra risico (of kans) nu de uitbetaling langer duurt ……
  Ik geloof wel in de aanpak van CATF, we mogen van geluk spreken dat de boeven van Terra Vitalis net op tijd zijn uitgerangeerd, maar beleggen moet je m.i. ook doen met een goed gevoel bij de betrokken organisaties en producten. Dat gevoel heeft CATF niet bij me weg kunnen nemen na het debacle met het zichzelf verrijkende management van Terra Vitalis. Ik zal blij zijn als ik straks dit hoofdpijndossier kan sluiten. Ik heb er dan een heel mooie vakantie van 3 weken samen met mijn vrouw aan overgehouden en zal onder een palmboom bij ondergaande zon een heerlijke borrel nemen ……
  Maar nogmaals …. ik geloof het pas als het eindbedrag volledig op mijn rekening staat.

 3. Egbert Jans schreef:

  Die 5% over de redemption van 2015 was bekend. Ik had begrepen dat met het derde kwartaal dan formeel het derde kwartaal van het jaar waarin de redemption wordt gedaan mee bedoeld wordt. De vorige redemption (van 2014) heeft volgens mij wel rond december 2014 plaatsgevonden (maar corrigeer me als dat niet het geval was – onze redemption werd toen niet goedgekeurd, nu wel en gelukkig ook 100% overgenomen). Ik begreep eerst uit de berichten dat de uitkering tot 30 juni zou kunnen duren, maar begrijp nu dat het wel tot het derde kwartaal kan duren dus??
  Oefff. Wij betalen al jaren rente aan het verstrekte krediet (waarvan 3/4 eigenlijk in 2009 al weg had moeten zijn – en 1/4 zou voor de hele periode van 20 jaar zijn). Ontzettend stom geweest van ons uiteraard (weet ook dat we niet de enige zijn die er op deze manier zijn ingestapt – onder het mom van zoveel per maand – zijn door schade en schande wijs geworden – leken dat we waren).
  Zijn wel blij dat ze het naar een positief fonds hebben weten om te bouwen en dat we daarin zijn meegegaan. Ik hoop dat er in elk geval voor de zomer van 2016 wordt uitgekeerd. Dat scheelt ons toch weer een hoop rente per maand (inclusief aflossing). Voor ons heeft het uiteindelijk helaas betekend dat we flink verlies hebben geleden (wat eigenlijk een spaarpotje voor onze zoon had moeten zijn), maar zijn in elk geval blij dat er groei in zit. We hebben in elk geval bijgedragen aan het kapitaal van de banken…

 4. 101707 schreef:

  Pas uitkeren in het derde kwartaal gaat alle grenzen te buiten en is niet acceptabel!!

 5. 101992 schreef:

  Naar mijn mening duurt het uitkeren veel te lang!!!!

Geef een reactie