Foto uit Costa Rica van een Plantage.

https://catfunithouders.nl/wp-content/uploads/2021/02/IMG-20210225-WA0000-002.jpg

Helaas ziet u hier het buitengewoon trieste beeld van het ontbreken van beheer op de plantages. Grootschalige roofkap. SBUC bereidt een indringend verzoek voor aan de curator/liquidator om in te grijpen. Dit gezien zijn rol als tijdelijke fondsbeheerder ten tijde van de lopende procedure om te komen tot liquidatie van CATF.

Geplaatst in Omvorming CATF naar ?? | 1 reactie

SBUC bestuur geschrokken door brief van de liquidator van CATF

Het bestuur van SBUC ontving op vrijdag 19 februari een schrijven van de curator (liquidator) van het fonds CATF. Zie rubriek “nieuws”. De inhoud van de brief is ronduit schokkend. want. 1. De curator geeft aan geen nader onderzoek te gaan doen in Costa Rica naar de actuele waarde van de opstanden wegens de Corona crisis en de, in zijn ogen, te grote afstand. Er zijn immers geen cash middelen meer beschikbaar om zijn kosten te dekken. Het verhaal dat de kosten bij een gedwongen liquidatie (keuze ingegeven door de SAC voorzitter) door de CSSF of de Luxemburgse overheid gedragen worden, blijkt dus bezijden de waarheid. 2. Er ligt nu één bod voor op de bezittingen en schulden. Dat is te lezen in de brief van Alain Rukavina. 3. De curator nodigt SBUC tevens uit eventueel met nieuwe (uiteraard hogere) biedingen te komen. Aangezien SBUC een belangenstichting is en geen beleggingsinstelling kan SBUC daar niet op ingaan. De actie om via 2.700 unithouders te komen tot een collectief hoger bod is voor SBUC onbegonnen werk, aangezien we slechts beschikken over contactgegevens van ongeveer 800 investeerders die deelnemer zijn geworden in SBUC. Er zijn 18,8 miljoen units in omloop waarvan er, zover onze kennis reikt, ongeveer 4 miljoen bij enkele grote partijen zitten. (GRAAS management, PHP en de vereffenaar van GFH). Ruim 7 miljoen units zijn aangesloten via de deelnemers in SBUC. De overige 7 miljoen units zweven kennelijk nog ergens. Een collectief unithouders-blok vormen is dus schier onmogelijk. Althans het SBUC bestuur zou niet weten hoe dat te organiseren. Want dan zou, door bijvoorbeeld 0,75€ tot 1€ per unit in te leggen, het fonds eigendom van het collectief van unithouders worden. Maar dat gaat niet lukken. 4. SBUC heeft in elk geval de curator opgeroepen om niet in te gaan op het huidige bod. Want dat betekent dat er niets overblijft voor de unithouders en dat de totale investering verloren is. 5. Verder bereiken SBUC zeer verontruste berichten uit Costa Rica. Doordat er sinds medio 2018 geen beheer meer plaatsvindt op de plantages, is momenteel grootschalige roofkap aan de orde. De bomen verdwijnen van de plantages met onbekende bestemming. De plantages worden leeggehaald. SBUC beschikt niet over de middelen om hier ook maar iets tegen te doen. SBUC heeft wel een zeer dringend beroep op de curator gedaan om ARC weer aan het werk te zetten en de plantages te gaan beheren om te redden wat er nog te redden is. Tot op heden heeft de curator daar geen gevolg aan gegeven. Let wel. Juridische procedures in Luxemburg zijn onbetaalbaar en mogelijke successen aldaar zeer ongewis. SBUC blijft zich, onbezoldigd, maar met volle kracht inzetten voor het belang van de unithouders van CATF. Maar het vooruitzicht is somber. 6. Een laatste tip. (schrale troost) Geef bij uw aangifte IB 2020 een waarde van 0€ in Box-3 op. Dan bent u in die zin geen dief van uw portemonnee. Zoals anderen dat kennelijk wel waren! Wordt vervolgd.

Geplaatst in Omvorming CATF naar ?? | 1 reactie

Beste wensen voor 2021

Beste SBUC deelnemers.

Het bestuur van SBUC wenst alle deelnemers een goed en gezond 2021. Het wordt een spannend jaar voor ons als unithouders van CATF. Zoals bekend wordt het fonds CATF opgeheven. Dit op aanwijzing van de CSSF. Op verzoek van de SAC en haar onafhankelijke voorzitter is gekozen voor een gedwongen liquidatie. Die wordt zoals eerder aangegeven uitgevoerd door een curator (jurist) in Luxemburg. Dit bericht was al te lezen op de website CATF.lu. De curator is reeds benoemd door de CSSF. Inmiddels is ruim 40% van de units CATF aangemeld via 810 SBUC deelnemers. Het bestuur van SBUC zal zich tot het uiterste inspannen om de belangen van de unithouders te behartigen in het proces van liquidatie. De komende weken verwachten wij als bestuur dat er meer duidelijk zal worden. Het bestuur van SBUC zal via deze website regelmatig een update publiceren als er nieuws is.

Geplaatst in Omvorming CATF naar ?? | 2 reacties