Verkopen

Deze mogelijkheid is alleen voor leden.. (Contributors)

15 Responses to Verkopen

 1. 100883 schreef:

  “Licht” in de tunnel?
  (Oorspronkelijk geplaatst: 27 maart 2018 om 20:33)
  Gisteren ben ik gebeld door dhr. Stevens. Er zou een grote investeerder interesse hebben in het CATF. Deze partij is dit nu aan het onderzoeken en komt uiterlijk eind deze week met ja of nee. Ook gaan in Costa Rica kaprijpe bomen gekapt worden. Dit kan er toe leiden dat units verhandelbaar worden en dat er geld beschikbaar komt om de preferent-crediteuren weer een deel uit te betalen. Het lijken hoopvolle berichten maar ervaring leert: eerst zien, dan geloven. Over twee weken word ik weer gebeld. Wordt vervolgd.

  Aad van Cappellen

  • Ben Boute schreef:

   In antwoord op 100883.

   (Oorspronkelijk geplaatst: 13 augustus 2018 om 11:51)
   Hallo Aad,
   Hier verder al iets over gehoord?
   Het is angstvallig stil!

   • Edwin Holleman schreef:

    hallo Aad en Ben,

    Al iets gehoord. Ik krijg geen enkele reactie. Mijn laatste email aan dhr Stevens dateert van december 2018. Nul reactie,
    Email via de catf website werkt helemaal niet meer.

    Groeten
    Edwin

 2. Jan van Dijk schreef:

  Hallo,

  Afgelopen week gebeld door iemand van Darion. Hij wilde units kopen. De prijs 4,25 USD per unit. Ga de helft van mijn units aanbieden. Heb nu de papieren in huis. Je moet inderdaad een contract tekenen en nog wat andere formulieren invullen. Volgens de verkoper heb je binnen twee weken het geld op je rekening. We gaan het zien.

 3. Hester van Rees schreef:

  Verkoop gelukt voor 3.25 USD per unit. Uitgaande van 1000 units komt dit neer op € 2355,- (stijgende dollarkoers tov de Euro en dus een ongunstige omrekeningsfactor)

  • admin schreef:

   Hallo Hester, zo te zien ben je er niet ontevreden over. Kan je ook iets zeggen over hoe het gelopen is? Heeft Darion jou gebeld? en moet je een bewijs van je units inleveren? Of een koopcontract tekenen? Gaat het via de website van CATF?
   Hoe lang duurt het voordat je je geld hebt?
   Zulke dingen.
   Bij voorbaat dank.

 4. 104650 schreef:

  Hennie Stevens (okolife) geeft aan dat de units via de transfermarkt verkocht kunnen worden. Dit gaat buiten okolife om. Hij zegt dat er 4 a 5 verkopen per week plaats vinden. Je wordt dan gebeld met een bod, waar je wel/niet mee akkoord kunt gaan. Zijn ervaring is dat er gelijk uitbetaald wordt. Het klinkt als een mooi verhaal, maar ik lees er verder niets over. Vraag me dan ook af hoe betrouwbaar deze info is…. Heeft iemand meer info hierover/ ervaring mee?

  Groet Ryanne

 5. 101595 schreef:

  Mogelijkheid 3 is door Bas Dijkman zaterdag 12/10/2013 (beleggersdag 1) afgevoerd. CATF wordt niet verhandeld via internationale beurzen. Blijft dus inkoop door het fonds en het handel via grijze circuit over.

 6. 104490 schreef:

  We mogen toch aannemen dat er dit jaar percelen gekapt en hout verkocht gaat worden. De eerste percelen zijn die op de markt zijn gebracht zijn volgens al meer dan 12 jaar oud.
  Beschikt iemand van ons over een totaal overzicht van de percelen, met jaartallen.
  Als er gekapt en verkocht gaat worden, wie gaat dit dan doen en wie gaat de opbrengst beheren en ‘verdelen’?

  Groet Ed Zwennis

  • 101595 schreef:

   Echte eindkap vindt pas plaats vanaf 2016. Een aantal percelen worden, ivm SDLT, eerder gekapt om nog (wat) opbrengst te genereren. De tussenkappen (na 12 en 16 jaar) blijken niet op te brengen wat altijd door Terra Vitalis medewerkers werd voorgespiegeld. Daar zijn we gewoon mee bedrogen en opgelicht! PBMG bv (verkopers van Terra Vitalis) heeft echter alle beloften meegezogen in haar faillissement in 2008! De opbrengsten van tussen- en eindkappen komen in het fonds CATF terecht. Daarmee kunnen er bijv. units ingekocht worden. Maar vooralsnog zitten we te wachten op de eerste jaarcijfers van CATF! Hoe is de financiele positie van het fonds na ruim 1,5 jaar? Een gesprek met de SAC moet nog volgen door vertegenwoordigers van het P.U.C. We houden jullie op de hoogte zodra er nieuws is!

 7. 101595 schreef:

  Over (weder)verkoop kun je eigenlijk pas echt praten als het fonds daadwerkelijk gepresteerd heeft. (is: bomen kappen, verzagen en dan verkopen) Zolang daar geen goede opbrengsten uit komen, is alles wat verkoop betreft een illusie. Dat weet BAUM S.a.R.L. als geen ander. Ökolife kan een beetje spartelen, maar heeft sinds 2008 niets gepresteerd! (GMS periode incluis) Bij Goodwood zijn de problemen nog groter. Na het faillissement zijn de participatiehouders in grote onzekerheid over de opbrengsten. Het bureau Pögry (Finland) heeft een dramatische waardebepaling m.b.t. de plantages van Goodwood gedaan in 2011. 20 oktober ben ik te gast op de ingelaste ledenvergadering van VTP. (Vereniging Teakhout Participanten) Daar zijn 1.400 ex-Goodwood participanten in verenigd. Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen.
  Groeten.

Geef een reactie