Waarde CATF units

Goedemiddag, ik ben sinds kort ook lid als unithouder van CATF, nadat ik van CATF lange tijd niets vernomen had, en er op mijn mail niet gereageerd wordt.

Kan iemand duidelijkheid verschaffen of de units nog iets waard zijn, of we ooit iets van onze investering terug kunnen zien, of dat we dit verder kunnen vergeten?

Lees eigenlijk alleen maar negatieve berichten, en vrees het ergste.

Alvast bedankt voor jullie reacties, Bart uit Houten.

Dit bericht is geplaatst in Omvorming CATF naar ??. Bookmark de permalink.

9 Responses to Waarde CATF units

 1. Hallo allemaal … wij zijn deze week dan maar eens naar Luxemburg gegaan om ons zelf even een beeld er van te maken ! eerst waren wij al verkeerd want ze waren naar een ander gebouw verhuist . Het is nu Building D 3 de etage was eerst building B .
  Dus de verhuisdozen stonden er nog , en de eerste die ik er tegen het lijf liep was Bas Dijkman . Hij was verbaast natuurlijk en praten kan hij nog steeds goed .
  De man uit Sidney sprak alleen Engels en probeerden ons een goed beeld van alles te geven , O.A. dat er al 3 jaar geen jaaroverzichten waren gemaakt en dat ze nu eind December zouden komen , nou ja in alle hoop dan maar .Wij kregen dan een overzicht van onze waarde en de belofte dat het goed zou komen . Wat kunnen we nog meer doen, wij zijn er extra naar toe gegaan , omdat iemand vanuit Amsterdam ons wou overtuigen hem alles over te laten voor 40% van onze inzet .
  Als zo iemand komt dan stinkt het of niet , ik heb het afgeketst hij was van onroerend goed en je zou dan rente van de opbrengst krijgen ik geloof niemand meer .
  Hoe komt deze dan aan onze naam een ex medewerker van Baum dus .
  Zo kunnen we nog wel even doorgaan . Laten we maar blijven hopen Vriendelijke groeten allemaal HEINZ & WILMA SIEBEN

 2. Wim Koornstra schreef:

  Hallo Cor,

  We zijn weer ruim een maandje verder.
  Zijn er nog ontwikkelingen geweest?

  Met vriendelijke groeten,
  Wim Koornstra

  • Cor van Erp schreef:

   Dag Wim,

   Was het maar waar. Helaas lopen er nu veel zaken door elkaar, o.a. vanwege het faillissement van Glenmore & Waldorf. Dat is de moedermaatschappij bam BAUM. Verder een kluwen aan bv’s waar veel bekende spelers steeds in terugkomen. De CSSF blijft ook gewoon wachten op stappen door BAUM. Dit terwijl BAUM niets doet, anders dan het geld verder opmaken van de laatste kap van 650 hectare in het Zuiden. Trieste ontwikkelingen waar niemand grip op kan krijgen.

   • Jeroen Fijneman schreef:

    dag allen,

    ik heb lang slechts meegelezen met alle berichten maar gezien het boven verwoorde faillissement vind ik een reactie op zijn plaats: de aandelen in BAUM management blijken te zijn verkocht voor € 80.000 door de heren Kloezen en Dijkman, tot het faillissement was Glenmore & Waldorf 100% aandeelhouder van BAUM. Aan wie is me nog onbekend, maar het lijkt er inmiddels wel op dat beide heren onbehoorlijk bestuur op hun conto krijgen (zie openbare faillissements info). Dat kan nare consequenties hebben. Wie nu de dagelijkse beleidsbepalers bij BAUM zijn is het uitzoeken waard, zeker gezien de consequenties voor CATF en de CSSF die maar blijven wachten op iets dat misschien niet komt.
    Al bij al lijkt het er sterk op dat BAUM niet langer de aangewezen partij is voor het management van CATF, helemaal als de uitdagingen waar het fonds zich voor geplaatst ziet in overweging worden genomen….

    • Cor van Erp schreef:

     Dag Jeroen.
     Kleine correctie. De aandelen van BAUM zijn uit het faillissement van Glenmore & Waldorf verkocht door de curator, zijnde Meester Daniel Sjouke, aan een derde partij. Inderdaad voor 80.000€

     • Jeroen Fijneman schreef:

      Hallo Cor,

      okay, bedankt voor de aanvulling. Heb het gister even heel snel doorgekeken dus een detail gemist. Neemt niet weg dat de positie van BAUM als fondsbeheerder discutabel blijft. Heb je zicht op wie daar nu de dagelijkse leiding heeft? Er moet nu toch wat gaan bewegen….

      Vriendelijke groet,

      Jeroen

 3. Arjen de Bruyne schreef:

  Diep triest allemaal!
  Wie is/zijn verantwoordelijk voor dit wanbeleid?!
  En dan ook nog eens een schandalige info voorziening naar de unithouders…

 4. Cor van Erp schreef:

  Beste Bart.
  Vanuit de Unithouders ben ik door BAUM in 2015 benoemd als 5de lid van de SAC. In de tijd dat dat alles koek en ei leek te zijn. CEO Bas Dijkman kondigde op de beleggersdag in Utrecht aan dat de redemption verzoeken 2016 volledig uitbetaald gingen worden. Helaas was dat het laatste goede nieuws. Inmiddels weten we dat de redemptions 2016 slechts voor 28% uitbetaald zijn en dat de rest van het bedrag nog openstaat in de post crediteuren van het fonds. Na 2016 zijn er geen jaarstukken meer gepubliceerd. De liquiditeitsproblemen zijn evident. De oplossing laat al bijna drie jaar op zich wachten. Er wordt achter de schermen veel werk verzet door de SAC. (onbezoldigd) De uitkomst is ongewis en afhankelijk van meerdere partijen. Zo gauw er nieuws is, laat ik dat gelijk publiceren.

  Vriendelijke groet:
  Cor van Erp
  Lid SAC

  • Wim Koornstra schreef:

   Hallo Cor,

   Krachtige samenvatting van de laatste jaren.
   Ook bij dezen weer mijn waardering voor wat je doet. Kun je iets zeggen over wat er achter de schermen gebeurt? Worden er vorderingen gemaakt? Wanneer denk je dat er iets van een uitkomst van de impasse zal zijn, is dat een kwestie van weken, maanden, jaren?

   Met vriendelijke groeten,
   Wim Koornstra

Geef een reactie